zondag 22 maart 2015

De sixpack van Alexander de Grote

Moslima's hebben ook borsten die gezien mogen worden, en niet alleen door hun fors bebaarde echtgenoten. In tijden waar de volgers van Allah vooral in het nieuws komen met sluiers en bomgordels kan een stukje bloot, mohammedaans vlees voor verademing zorgen. Dat wist ook P-Magazine die de Turkse Zuhal Demir voor haar cover strikte. Of hun actie ook verkoopssuccessen veroorzaakte, is niet geweten, maar het deed in ieder geval heet bloed naar de liezen van de oppositie stromen.
In de media discussieerden onverkozen politici over de zin en wettigheid van deze welvingen alsof het om een hoofddoek op’t Schoon Verdiep ging. Een Nederlander die per toeval naast de Turkse schoonheid mocht zetelen aan de tafel van Reyers Laat verbaasde zich erover dat de politica enkel om die reden in het programma optrad, waarop die quasi-vroom repliceerde dat ze ook in Humo was verschenen.
Alexander de Grote liet nog voor Christus zijn rijk tot onmeetbare proporties groeien en verspreidde als eerste zijn gebeitelde kaaklijn via de zilveren munten die hij liet slaan. Zo, wist de Grote, zagen de Mongolen hun drukbezette leider ook eens. Wat de Vlaamsgezinde spindoctors uit hun mouw schudden was niets anders dan een belegen trucje. Ware de geldbeugels vroeger wat groter geweest, dan had Alexander ongetwijfeld ook zijn sixpack op de munten laten drukken.
In een land waar niet een HR-manager beslist of een politicus over vijf jaar nog werk heeft, maar waar het kleurende volk zijn leiders kiest, is het belangrijk dat je kop in de kijker blijft staan. Of je daarbij de gegeven portefeuille goed beheert, is van mindergeschikt belang. De geldkraan is afgebroken. Het kapitalisme stroomt ongebreideld door de leidingen. Nu is het zaaks dicht bij de bron te staan en je verroeste emmer te vullen.
Wanneer Zuhal haar borst natmaakt voor de glossy’s doet ze dat niet als voorvechter van de integratie of als stem van de islamitische emancipatie. Nee, dan is het een schreeuw met de emmer in de hand om ook onder die kraan te mogen staan



Geen opmerkingen:

Een reactie posten